Oct 13, 2009

Tiap-tiap hari kena berdepan dengan dia ni

Si monitor gajah...

Oleh kerana si monitor selim sudah menemui ajalnya...

Maka terpaksa lah aku menahan mata untuk berdepan dengan si monitor gajah...

Dan bersyukur setiap hari, kerana si monitor gajah masih setia memberikan khidmatnya...

Walaupun ruang kosong dimeja semakin mengecil...

Walaupun fail dan kertas kertas sering berteraburan dilantai...

Dek kerana si monitor gajah yang demand untuk ruangnya tersendiri...

Maka terpaksalah aku dan fail dan kertas kerja dan yang lainnya beralah...

Masih terngiang-ngiang lagi ditelinga, pesan mak...

"Kalau tengok tivi atau komputer jangan dekat-dekat sangat nanti rabun...

Na nak pakai cermin mata macam mak ayah ke?"

Oh tidak!tak nak!aku memang tak suka kena pakai cermin mata...

Walaupun orang cakap pakai cermin mata nanti nampak genius,nampak macam budak baik...

Aku tak nak nampak genius dan macam budak baik!

Aku kan rebel!eh...dah emo pulak...

Aku sedang rindu pada si monitor selim...

Segeralah jangan pulih sampai bila-bila supaya aku berpeluang dapat monitor baru!


Sila jangan terpedaya dengan wajah depannya.


Dah macam menonton tivi 14inci (beli kat giant masa jualan murah) kan?

6 comments:

Watierman said...

Baru jelas...kalau kecik susah nampak...biar gedabak...kalau akak masak...macam hidang depan Cik Lulu pulak kan?

nas said...

nasib ada yg besar ni,klu tak nak post entry br pun x blh..

eiman@nurizan said...

Walaupun orang cakap pakai cermin mata nanti nampak genius,nampak macam budak baik...

terima kaseyyyyyyyyy!! haha

luluchen said...

kak watie: baru nak cakap..td buka2 blog kak watie trus nampak kuih warna warni..bulat mata telan ayaq lio...(diet ni...jgn godain aku!)

abg: sbb tu la bsyukur tiap2 hari..hehe,laptop yg abg janji tu dah pos dah?hehe

mr.eiman: sama-sama...hampes,ada plak org tu yg prasan

ibusinga said...

macam TV lak ...
jarang dah tgk monitor gajah now ni...

luluchen said...

klasik la kak