Nov 20, 2008

tolong jangan ganggu,saya sedang bercakap dengan diri saya

Apakah anda akan terus membuat muka serius, dahi berkerut2, bibir muncung, mata fokus pada monitor, tangan dan jari terletak di tetikus dan papan kekunci (tekan huruf a banyak kali)?

Mungkin apabila situasi diatas terjadi apabila waktu itu ;


1. anda betul2 sibuk menyiapkan kertas kerja
2. anda betul2 sibuk menjawab pertanyaan2 dari sahabat2 kerja anda tentang kerja2 melalui yahoo mssggr,msn,gtalk,dll.
3. anda betul2 sibuk berlakon supaya tidak diganggu oleh rakan sekerja.
4. anda betul2 sibuk memuat turun lagu2 dari seberang.
5. anda betul2 sibuk membuat senarai (harga) barang2 yang hendak dibeli,sudah dibeli(terbeli tapi tak nak guna)
6. anda betul2 sibuk mengubah suai gambar2 anda atau gambar2 kerja untuk ditampal supaya audit nanti anda tidak perlu menghabiskan air liur untuk jawapan2 yang senang tapi takda bukti.
7. anda betul2 sibuk mendelete email2,spam2,file2 yang dah lama (mmg byk kat pc aku ni,kata jaga dokumen kan)
8. anda betul2 sibuk membaca blog kawan2,anonymous (pejam mata dan click saja)
9. anda betul2 sibuk melihat,membaca akhbar online,majalah,forum,gambar artis2(gosip cannot go)
10. anda betul2 sibuk selepas mendapat panggilan (kerja) dari bos anda,bos jabatan lain,bos syarikat lain,pengurus besar syarikat anda,consultant syarikat dan rakan2 kerja (yang minta tolong) yang ni memang betul2 sibuk buat kerja ok.



tapi....








(sila baca balik ayat yang pertama diatas)semua itu tidak terjadi lagi...senyuman yang lebar,mata yang bersinar2 dan muka berseri seperti baru dapat bonus(harap dan berdoa ada bonus untuk tahun ini) bos takda?hah??bos pergi kemana?(senyuman yang lebar)

2 comments:

♥S@R@♥ said...

uih chena usha abg zaman..
chena pokok n butterfly akk mana? xnmpk pun..sob..sob

luluchen said...

hehe..bos la,kalo bos salim dh jauh sket dari kt..pokok idup dan butterfly lagi jgn risau,tapi dorg letak atas rak file..hehe