Jan 8, 2009

D'lema

Geli kan?aku dulu2 suka la juga kalau org letak D' bagi menggantikan perkataan the contohnya D'legend,D'masiv,D'lulu(ada hati jg,tp dulu2 la),tapi sekarang dah makin menjadi2 la plak.semua orang nak letak D' kat signboard kedai mereka,tak kurang taman2 perumahan.Dah tak jadi exclusive dah D' tu..

Dah macam geli(bukan eiiyek2 tu,aku trasa geli nak baca n tengok je)kalau orang letak D' kat memana.Tapi tak jadi hal pun..sebab aku sorang je yang ada rasa macam tu.

Masalah D' aku sekarang ni ialah D'lema(yes2!akhirnya aku dapat juga mempraktiskan perkataan D')aku tak kena baca entri yang mengelikan ni ok dan korg tak geli..sambung balik, D'lema aku kali ini ialah misi pindah/kerja ke tempat baru yang tidak asing bg aku tapi banyak juga la warga asing kat situ.Dengan status kewangan yang tidak begitu kukuh dan stabil.Yang mana lokasi menjadi masalah utama,kerja takda hal.

Sungguh aku didalam dilema,maka aku akan muat turun lagu ku didalam dilema - KRU(aku membesar dengan KRU,sila google sendiri lagu yang hanya ada kena mengena dgn tajuk entri sahaja)

3 comments:

eiman@nurizan said...

Lyrics to Di Dalam Dilema by KRU: Correct These Lyrics




Jika sekali dua kau permainkan kata
Mungkin ku takkan mengendah
Mungkin bisa ku pejamkan mata
Tapi kini terjadi 'tuk kali ketiga
Haruskah ku terus bersabar
Walau timbul rasa curiga

Luangkanlah sedikit masamu
Tak ingin lagi terkurung dalam belenggu
Masanya 'tuk berbicara
Secara seriosa kita
Selesaikan segala sengketa

( korus )
Ku terpinga... tertanya... di dalam dilemma mu
Ku terpinga... tertanya... di dalam dilemma mu

Jika dulu selalu kau berada di sisiku
Kini ku ingin tahu
Apakah perasaanmu padaku
Masihkah ada cinta seperti yang lalu
Haruskah ku terus bersabar
Walau jiwaku menderita
http://www.free-lyrics.org/KRU/154274-Di-Dalam-Dilema.html

Di manakah hilangnya mesra
Yang terjalin juga tidak lama dulu
Masanya 'tuk berbicara
Secara seriosa kita
Selamatkanlah cinta kita

( korus )
Ku terpinga... tertanya... di dalam dilemma mu
Ku terpinga... tertanya... di dalam dilemma mu

Uhh... jika bisa ku selam jiwamu
Apakah... apa bermain di mindamu
Ku... di dalam dilemma...

Dulu setidak-tidaknya berbicara di telefon
Bersopan-santun... kaulah satunya wanita yang ku sanjung
Kini... jangan kata berbicara... khabar pun belum tentu
Dan aku... terkurung dalam belenggu
Terpinga... tertanya... terperangkap dalam dilemma
Walaupun rasa curiga
Berpisah... tak ku rela
Cuba, cubalah, Cuba kita berbicara seketika
Selesaikan segala sengketa yang melanda kita

Luangkanlah sedikit masamu
Tak ingin lagi terkurung dalam belenggu
Masanya 'tuk berbicara
Secara seriosa kita
Selesaikan segala sengketa

eiman@nurizan said...

haaa siap kasik lirik lagi. keh keh keh

luluchen said...

ces...pedih!kasi la lagu skali..baru la sadis sket