Dec 21, 2009

Kuah rojak mak memang super power!

Entri ni takda kena mengena dengan kuah rojak mak pun...

Hari sukan sapura - sesi poco poyo
memang poyo la aku, semua orang pusing kiri, aku pusing kanan...berpusing-pusing pun aku jugak



Bola dijaring - team cik lulu vs team cik kupu2 (yang kena dot pink)
setelah sekian lama tak berlari-lari dan melompat-lompat, hari sukan telah berjaya membuatkan aku pulang dengan berjalan seperti peguin.(sakit betis mokcik seminggu wei..)



Destinasi bajet - Padang tengku,Pahang
Melawat dua budak lelaki yang tinggal dipahang...kira macam balik kampung la ni.Budak perempuan sibuk nak ikut, bila tiga budak sudah berkumpul...bermula lah babak kejar mengejar budak-budak oleh makcik budak.(nasib budak paling kecik belum pandai lari-lari tengah jalan lagi)


Sesi sembunyi ditimbunan fail - audit dalam-dalam
K.E.R.J.A


Iklan salem - Tanjung gila
Dah lama tak lepak tanjung gila,Oh!nama sekarang tanjung harapan,tapi sebelum tu nama dia esplanade tak silap aku...tak kisah la. Masa kecik dulu ayah selalu bawa kami adik beradik main tepi muara ni,tangkap ikan belacak sampai selipar terhanyut,lepas tu nangis-nangis sebab takut ayah marah..drama queen!Lama-lama tempat ni jadi tempat kekanda adinda beradu asmara & tempat lumba segala kenderaan, Tapi sekarang dah jadi tempat riadah keluarga balik (harap-harap kekal)...terima kasih jabatan agama!


Kad Memori - Tanjung harapan
Lepak dengan adik beradik lah sekali sekala...

Kapal tersadai - Esplanade
Nak makan ikan bakar,nak sejukkan hati yang terbakar...sini lah juga tempatnya. Banyak kenangan tempat ni, aku mula-mula belajar memandu kereta pun kat sini, curi-curi sebenarnya.Kita semua tingkatan empat masa tu,mana ada lesen memandu kereta, kat manalah emy sekarang kan...tak sempat nak ucap terima kasih sebab ajar aku memandu dengan kereta kancil sport ko tu. (susah siot nak tekan clutch!) Terima kasih emy!


Sesi nyah kau lemak tepu! - Taman rakyat, andalas
Selepas tertimbang berat badan sendiri semasa dihospital, terus teruja nak joging, kayuh-kayuh basikal, berenang, google team bola jaring yang nakkan player amatur macam aku...oh tidak!aku sedang sedih,lemak tepu semakin naik lemak...



p/s: Betulkah ada kajian mengatakan kalau sedih kita kena makan coklat?hmm...


6 comments:

kai said...

pandai main ke cik lulu ngan cik kupu2 nie hehehehe...

Amphenous said...

amph baru jerk terbaca benda niey semalam....really nice info lol..

1. ANESTHETIZE.

If you eat enough chocolate ice cream and junk food, you soon won't feel anything but kind of a sugar coma/sleepiness. Food is one of the most common tools used for anesthetizing feelings.



How many of us have used doughnuts or chocolate cake or ice cream to narcotize our feelings? Your home alone on a Friday evening, feeling lonely, so what’s to do? Eat a bunch of junk food!



A higher level of anetsthetizing feelings is to drink or do drugs. A few margaritas or a few joints and we sure ain’t feelin no pain!

The problem with anesthetizing feelings is that when the food or sugar coma or drugs or drinking wears off, the feeling seems to "come back" or you feel even worse.

So what you then want to do is eat more or drink more or do more drugs. It becomes a vicious cycle. And, as we'll soon see, I'd like to suggest that when you anesthetize your feelings you aren't making them disappear, they just go below the surface for a while then come back up.

meaning...memang betol laaa coklat boleh hilangkan kesedihan...tapi kalo kesedihan yang melampau mmg tak dapek pok cik menolong nyer eh jang....huahuahua!!!

luluchen said...

kai: Tak pandai pun nak kena pandaikan juga...ala bukan susah,yg penting jgn pi golkan kat gol sendiri.lari pg kat gol sendiri takpe,dimaafkan..huhu (aku la tu..)


Amph: wah2,siap letak artikel,tapi mmg bagus pon,toche2...

"you soon won't feel anything but kind of a sugar coma/sleepiness"

drug diri sendiri,hihi.memang kesedihan ilang kan,tapi lemak2 lak yg berkumpul..kes naya ni.

ibusinga said...

apasal dot nya kat idung!!!!??

gurLuvpink said...

babe..aku pon nk nyahkn lemak tepu..pls ajar aku berenang..huhu

luluchen said...

ibusinga: sekali dia keluar jerawat pink da...

jijet: cita2 ko nak jadi skeleton eh?dh tinggal tulang je tu..lemak tang mana pn aku tak tau.

nak berenang ok..jom kt prektis kt kompleks sukan pandamaran nak