Feb 19, 2010

Power rrroot

Dapat panggilan dari andrew

Slanga macam hokkien

Aku kantonis

Si andrew cakap;

"Hellow, selamat pagi ya cik...Saya andrew..Tahniah cik, cik sekeluarga dah menang hadiah dari Power rrroot, sim kad cik didapati bertuah"

Si kantonis jawab;

"Oh,pardon...dari mana tadi?"

Si andrewojono jawab;

"Powerrr Rrroot"

Si kantonis jawab;

"Kan uddah tekeluarrr surabaya luh...berapa juta lu mau bagi dong?lu bagi no telipon lu,gue nak tuntut hadiah juta-juta rupiah tu...lutut betul"

Si andrewojono sedaya upaya nak menjawab..akhirnya andrewojono meletakkan teliponnya dengan gelojoh tanpa meneruskan tipu dayanya...

Dah berapa orang la yang terkena dengan si andrewojono tu,nak buat report polis dia guna private number pulak.

Memang kadang-kadang tak logik semua tu, tapi mesti ada jugak orang yang terkena (kat news pun penuh dengan cerita-cerita sama)

Kenapa?sebab andrewojono kata nak kasi duit juta-juta,tapi kena bagi no pin atm dulu..maka orang yang terima panggilan mula gelabah bila dengar ada hadiah duit yang banyak!secara tak langsung menjadi eksaited sampai otak beku tak boleh nak berfikir apa selain Duit!Duit!Duit!

Maka berpesan-pesan lah kepada sesiapa sahaja pun...hatta orang yang sudah membaca news tentang sindiket ini pun ada kemungkinan untuk terkena.




"Minumlah power rrroot, lu boleh menang dong!"

5 comments:

DrSinga said...

nak menipu tapi bongok!!!

luluchen said...

mmg bongok pun...semoga dia dpt bengok

Anonymous said...

hahaha mmg kepala lutut betul la si bengok tuh wkwkwkwkwkwk -kbs

Anonymous said...

hahaha mmg kepala lutut betul la si bengok tuh wkwkwkwkwkwk -kbs

Anonymous said...

uish..sampai dua skali komen..tp mmg kpala lutut ada dua pn.hehe

lulu