Sep 29, 2009

Kejutan yang terkejut


Tak sempat nak cerita kan?sibuk macam-macam...raya ok!walaupun aku tak mempunyai kampung..aku tetap nak menyibuk.

Jadi, nak cerita la pasal kepulangan anakanda terchinta ni ke tanah air...Alhamdulillah semuanya lancar,dalam kapal sempat la aku habis kan street fighter, passenger dan mall cop..selepas itu aku paksa mata supaya tidur...yela,perubahan siang dan malam kan...kang kena jet lag pulak makcik ni.(membebel - aku rasa aku dah macam mak nenek kan?haish!)

Cecah tanah air jam satu tengahari...senyum-senyum,beratur depan tandas,jenguk-jenguk kedai dalam lapangan,tunggu shuttle,beratur periksa H1N1,tunggu bagasi,borak-borak,tunggu zam-zam,salam-salam,peluk-peluk,tolak troli bagasi...jam tiga setengah baru dapat keluar cari keluarga yang menanti.

Eksaited!habis semua nak dilambai (nama pun pergi dengan group sapura, padahal muka mak tak nampak juga lagi)


tolak segala harta benda...(gambar ini sengaja digegarkan,wei!aku takda la besar mana sampai nak jalan bergegar,setakat makan aiskrim susu unta,kambing,ayam golek,segala apa aku telan la...)


Dah jumpa mak terchinta!!lari-lari kat mak,peluk-peluk,nangis-nangis(padahal dah sampai kan?rindu mak ok...mak,bila kita nak shopping?)Mak kata ada kejutan untuk aku...(wah!tambah eksaited ni)



Sampai kereta, ternampak kotak besar...terima kasih sayang!tengok la betapa lebar senyum kan...isi dalam?ada kad raya...ekceli tiga kad raya!bajet setem ya sayang?hihi..satu untuk keluarga(amboi,ambik hati ya?),dua dari bakal adik-adik ipar aku, tiga dari en.abang. Dan ada bunga beserta dua bear (pakai baju kawin,ehhemmmmm...)

Sudah tentu la hati berbunga-bunga...tapi kalau abang yang sambut lagi bertaman bunga!apa pun terima kasih banyak-banyak ya!sayang abg sangat-sangat!(pengakuan dengan nama sebenar)Dan sampai rumah, kemas-kemas barang,cenderahati dan segala buah hati(eh!)diserahkan kepada keluarga...(tak banyak membeli pun,ingat..pergi untuk ibadah.hihi), dan sudah tentulah berhubung dengan en.abang berjam-jam di talipon.

Dan al kisah,esok hari en.abang tanya...'sayang,ok tak cincin tu?' hah!?cincin?mana?(dengan wajah tak bersalah tau...)rupanya ada kotak kecik dan kad kecik lagi kat celah-celah rimbunan bunga dan bear tu..(ya ampun!mana la nak tau,aku dah terbiasa dari kecik mak ayah ajar...jangan biasa memunggah barang-barang orang,maka barang orang bagi pun aku tak punggah la...abang boleh terima kan alasan ni?hihi)


Cincin atas tu hadiah ulangtahun...cincin bawah hadiah 'sambut' kepulangan...lepas ni nak pergi mekah lagi la,jari tangan kan ada sepuluh...(talipon bimbit murah..maka gambar pun jadi la macam tu),terima kasih banyak-banyak-banyak abang!mmmuah!

7 comments:

nas said...

alasan yg tidak boleh terima tu...pandai yer jgn memunggah brg org..hari tu sape yg dok check wallet saya entah..whatever syg awk juga...klu kaki ni ok n ada driver sah2 sampai kat airport tu...

suray4 said...

mak ai...

anna jeles lagik la!

eiman@nurizan said...

ohh patut la ari tu nampak ada post kat blog dia gambar cincin.. haha

ada soalan untuk cik lulu di blog saya.. sila jawap dengan segera..!

luluchen said...

abg: tu bkn wallet org...tu wallet beruang..kih2,ya ampun!mmmmuah!

suraya: sabar...sabar...time ni la pun kan...

mr.eiman: cincin?tak nampak pon..post yg mana satu?soal kat sini je la..hihi

♥S@R@♥ said...

cincin tunang & risik jari mana nak sarung lak nnt..hehe

apa kata mntk gelang ke,rantai ke,..(en.nas jgn marah ea)..lg satu..mintk yg beso2 tau (lg sekali jgn marah ea en.nas)..hehe

nas said...

alah cik sara jari kan ada sepuluh...sarung je mana2..hehe
rantai gan gelang besar blh je rantai
pagar banyak..hehe

eiman@nurizan said...

mau lagi besar, rantai kapal pun bleh.. haha

apo la cik lulu nih, bukan soalan pasal cincin, soalan pasal unta nih.. sila jawap yer.. sampai cik nas pun naik fenin ler..